وبلاگ

راهنمای انتخاب رشته دکتری 1401

راهنمای انتخاب رشته دکتری فراجو
مشاوره و راهنمایی

راهنمای انتخاب رشته دکتری 1401

پذیرفته شدن در کنکور دکتری نیز به مانند کنکور سراسری و ارشد دارای چندین مرحله است که هر کدام زمانبندی و اصول خاص خود را دارند؛ داوطلبان کنکور دکتری پس از شرکت در کنکور و کسب نتایج مطلوب، مجاز به انتخاب رشته می شوند و می بایست بر اساس دفترچه راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش، رشته های مد نظر و دانشگاه های هدفشان را انتخاب کنند، اما دغدغه اصلی دانشجویان این است که چگونه باید اولویت بندی های انتخاب رشته را انجام داد؟

زمان انتخاب رشته کنکور دکتری

زمان انتخاب رشته کنکور دکتری یک الی دو روز پس از اعلام نتایج و کارنامه های پذیرفته شدگان است؛ به دلیل شیوع ویروس کرونا زمان برگزاری آزمون های ورودی دانشگاه با تغییراتی مواجه شده اند و زمانبندی دقیقی برای آنها وجود ندارد. در کنکور 1400، روز 29 فروردین اعلام نتایج اولیه صورت گرفت و داوطلبان از روز 30 فروردین الی 2 اردیبهشت فرصت انتخاب رشته را در اختیار داشتند.

نحوه انجام انتخاب رشته دکتری

پیش از هرچیزی داوطلبان باید نسبت به مطالعه دفترچه انتخاب رشته و توجه به بندهای آن اقدام نمایند، پس از آن بهتر است لیستی از رشته ها و دانشگاه های دلخواهشان تهیه کرده و کد رشته محل ها را مشخص کنند، بدین ترتیب در زمان انتخاب رشته احتمال خطای آنها کمتر است و به زمان کمتری نیز نیاز دارند.

  • مرحله اول
    مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی Sanjesh.org
  • مرحله دوم
    ورود به صفحه مخصوص انتخاب رشته کنکور دکتری
  • مرحله سوم
    وارد کردن اطلاعات آزمون و تایید
  • مرحله چهارم
    درج کد رشته محل های دلخواه

انتخاب رشته دکتری

روش های انتخاب رشته

  • دانشگاه اهمیت بیشتری برای داوطلب دارد

در برخی مواقع دانشجو متقاضی تحصیل در دانشگاه خاصی است و اولویت انتخاب را دانشگاه مقصد قرار می دهد، در این صورت توصیه می شود چندین رشته و گرایش را در آن دانشگاه دلخواه انتخاب نماید تا شانس بیشتری برای دریافت پذیرش داشته باشد؛ تمایل به یک دانشگاه خاص می تواند به دلیل سطح علمی، اساتید، موقعیت مکانی، فرصت های شغلی جانبی و هزینه های تحصیلی آن دانشگاه باشد.

  • رشته اهمیت بیشتری برای داوطلب دارد

در دیگر مواقع نیز دانشجو متقاضی تحصیل در یک رشته خاص است و محل تحصیل برای او اهمیت زیادی ندارد؛ این موضوع برای رشته های پرمتقاضی مانند مهندسی، پزشکی، مدیریت، روانشناسی و حسابداری صدق می کند. در صورتی که دانشجو تمایل به تحصیل در یک رشته خاص باشد توصیه می شود آن رشته را در دانشگاه های مختلف انتخاب کند، حتی می تواند در پذیرش بدون آزمون و جذب دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی نیز شانس خود را امتحان کند.

چگونه انتخاب رشته کنیم؟
علایق خود را بشناسید

بدون شک علاقه مهمترین عامل در انتخاب رشته است، تحصیل در یک رشته آن هم بدون علاقه سرانجام خاصی ندارد و ممکن است دانشجو در طول تحصیل از آن منصرف شود و حس اتلاف وقت و عمر خود را داشته باشد؛ برای شناخت علایق خود می توانید از راه های زیر استفاده کنید:

  1. بالابردن مهارت خودشناسی
  2. صحبت با دوستان و نزدیکان و مشورت با آنها
  3. شرکت در جلسات و آزمون های شخصیت سنجی
  4. دقت به سوابق و رزومه کاری و تحصیلی خود
  5. حس درونی و شخصی نسبت به رشته های موجود

انتخاب رشته کنکور

به فکر آینده شغلی خود باشید

بسیاری از رشته های دانشگاهی فاقد بازارکار مناسب هستند و فارغ التحصیلان آن به ناچار در زمینه های شغلی دیگری اشتغال پیدا می کنند، این موضوع باعث مشکلات زیادی برای افراد و عیضا جامعه می شود؛ لازم است تا دانشجویان در انتخاب رشته فرصت های شغلی موجود برای آن رشته را نیز بررسی کرده و به مشورت با افراد فعال در آن زمینه بپردازند.
برای دریافت مشاوره انتخاب رشته با ما در تماس باشید

 

برآورد هزینه های تحصیل

تحصیل در مقطع دکتری هزینه بر است، زیرا دانشجو باید همواره در حال مطالعه، تحقیق و نگارش باشد، پس به منابع علمی نیازی نیاز دارد و بیشتر زمان او صرف تحصیل می شود؛ هزینه های زندگی، شهریه دانشگاه ها، تهیه ملزومات آموزشی نیز دیگر نکاتی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

 

شانس قبولی

در انتخاب رشته، واقع گرایانه عمل کنید، این یعنی در صورتی که در رشته یا دانشگاه خاصی شانس قبولی نداشتید، بهتر است از انتخاب آن منصرف شوید و اولویت های خود و ظرفیت های موجود را به در ندهید؛ رشته ها و دانشگاه ها را به سه دسته (1. شانس قبولی بالا 2. شانس قبولی متوسط 3. شانس قبولی کم) تقسیم کنید، بهتر است ترتیب اولویت بندی شما بلعکس این روند باشد، یعنی در ابتدا دسته بندی سوم، دوم و سپس اول را وارد نمایید.

اشتباهات رایج انتخاب رشته

سوالات متداول

نرم افزارهای انتخاب رشته تا چه حد کاربردی و دقیق هستند؟

این دسته از نرم افزارها اطلاعات را بر اساس نتایج به دست آمده در سال های گذشته ارائه می کنند، در حالی که هر ساله شاهد تغییرات زیادی در شرایط دانشجویان، سطح سوالات، درس ها، میانگین درصدها و ظرفیت دانشگاه ها هستیم، پس نمی توان زیاد بر روی آنها حساب باز کرد.

 

ظرفیت انتخاب رشته در مقطع دکتری چقدر است؟

دانشجویان می توانند 50 کد رشته و محل را انتخاب نمایند

هزینه انتخاب رشته دکتری چقدر است؟

انتخاب رشته برای دانشگاه های سراسری هزینه ای را در پی ندارد، اما برای انتخاب کدهای دانشگاه آزاد به خرید کارت اعتباری نیاز است.

 

آیا انتخاب رشته بر روی دعوت به مصاحبه نیز تاثیرگذار است؟

خیر، دعوت به مصاحبه داوطلبان بر اساس تراز کسب شده انجام می شود و تمامی دانشجویانی که به حد نصاب رسیده باشند به مصاحبه دعوت می شوند تا از بین آنها، ظرفیت های اعلام شده تکمیل شوند.

مشاوره تخصصی انتخاب رشته کنکور دکتری در موسسه فراجو

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping